keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Tammikuu!

Nyt on mennyt jo kuukausi, kun en oo kirjoittanut, eli yritän muistaa mitä kaikkea jännää on tapahtunu tammikuussa :D  Uusi vuosi meni tosi kivasti tyttöjen kanssa! Nähtiin pari ilotulitustakin, vaikka ne ei oo täälläpäin kovin tavallisia. Ilta meni mukavasti wiin ja karaoken parissa (vaikka en ollutkaan ihan huippu laulamaan ranskalaisia lauluja joita en ollut koskaan ennen kuullut ;D) ja totta kai syötiin hyvin ranskalaiseen tapaan! Seuraavana tiistaina jatkui lukio, ja siitä lähtien jokainen abi on viettänyt iltapäivänsä läksyjen parissa.  Viikonloppuna päästiin perheen kanssa laskettelemaan!! Olimme ”vähän normaalia pienemmässä” paikassa, mikä oli mulle tietysti aivan järkyttävän suuri Talman rinteiden (rinteen) jälkeen :D Vietettiin rinteissä melkein koko päivä. Aamupäivä ilma oli ihan super hyvä! Laksettelin Ranskan iskän kanssa ja se opetti mulle eri tekniikoita, enkä päätyny ku kerran nenälleni! xD  Ja laskettiin mustia rinteitä monta kertaa, koska siellä oli parhaimmat lumet. Ja rinteet tääl ei oo tampattuja vaan ne on vaan (ehkä) aurattu aamulla, eli aina välillä rinteissä on paljon lunta, mikä on paljon hauskempaa =). Illalla lähdin Andyn, Mathieun ja muiden kanssa Dionayhin. Se on pieni kylä, jossa on 130 asukasta ja 300 lehmää. Siellä oli vuokrattu sali, jossa 3 poikaa vietti  synttäreitään ja meillä oli tosi hauskaa!!  Paitsi aamulla kun piti siivota..



Seuraava viikko meni mukavasti matikkaa tehdessä. Meidän perheessä matikka on jo melkein vitsi, koska joka ilta ruuan jälkeen mulla odottaa vielä matikan läksyt, eli en voi hirveesti jäädä istumaan takan ääreen ja väittelemään filosofiasta tai vastaavasta (vaikka sitäkin ollaan tehty välillä). Lauantaina vietettiin tyttöjen shoppailu päivä! Lähdettiin muutaman meidän luokkalaisen kanssa läheiseen kaupunkiin alennusmyynteihin ja katsomaan Alvin ja Pikkuoravat 3 :D Saldona 2 puseroa ja uudet farkut sekä tarpeeks naurettavaa seuraavalle viikolle ;) Illalla mentiin Laurentin kanssa sen kaverille ja syötiin rackletteja. Se on superhyvä ruoka!! Sitä varten tarvii kyllä sellasen koneen, missä voi sulattaa juustoa (ihan vaan vinkkinä kotiväelle..) ja sulanut juusto syödään leikkeleiden ja keitettyjen perunoiden kanssa.  Vietettiin mukava ilta Laurentin kavereiden kanssa, jotka alamme tuntea jo aika hyvin =)

Viikolla tein taas matikkaa (yllätys) ja lauantaina lähdettiin toiselle tyttöjen shoppailumatkalle samaan kaupunkiin (Romans) mutta tällä kertaa Carin, Clairen ja yhden Clairen kaverin kanssa. Sovitettiin ehkä miljoona kenkäparia (Romans on erikoitunut kenkiin) ja  löysin yhdet tosi ihanat korkkarit, eikä hintakaan ollut kuin sen 200 e, eli vaihdettiin kauppaa. Toisesta kaupasta ostin talvikengät (+ yhdet tosi suloiset, aika klassiset korkkarit) ja sain niistä 60% alennusta!  Yritettiin mennä Marques Avenuelle, mutta siellä oli hieman liikaa väkeä, että autoa olisi saanut mihinkään parkkipaikalle, joten lähdettiin kotiin päin, ja mut jätettiin puolivälissä Andylle.  Vietettiin iltapäivä Andylla, ja illalla mentiin sen kaverille Kévinille, jossa syötiin superhyvät kotitekoiset hampurilaiset. Oltiin yhteensä 6 (minä, Andy, Kévin, sen tyttöystävä ja vanhemmat) ja alkupaloiksi syötiin pieniä juustokuutioita, joiden jokaisen ympärillä oli pieni paperi, josa oli kysymyksiä. Yleensä kysymykset koski jotain 70-luvun ranskalaisia näyttelijöitä, eli olin tositosi vahva noissa kysymyksissä. Mut yhteen kysymykseen tiesin vastauksen!  ”Minkä maan presidentti on Tarja Halonen?”. Ja toi oli siis päivää ennen presidentin vaalien ensimmäistä kierrosta. Kéviniltä lähdettiin navetalla (minibussi, joka kuljettaa lukiolaisia; tykkään vaan kirjottaa navetalla, koska se on sen ranskankielinen nimi ja kuulostaa suomalaisen korvaan vähän oudolta ajoneuvolta) Epsiloniin, joka on paikallinen nuorille tarkoitettu disko.

Seuraava viikko: matikkaa.. Viikonloppuna oli YFUn tapaaminen Vercors’illa. Lauantaina lumikenkäiltiin, puhuttiin ja syötiin rackletteja, ja sunnuntaina käytiin katsomassa huskyja, koska 50 metrin päässä oli koiravaljakko kisat. Sen jälkeen mentiin pienellä porukalla kahvilaan juomaan kaakaota ja myöhemmin syötiin vaihtareiden tekemiä ”oman maan” jälkiruokia.. Harvempi oli tehny perinteisiä oman maan jälkiruokia, mutta kyllä ne silti maistuivat :D Me oltiin tehty yhdessä ranskan äidin kanssa ”riisipuuroa”. Se on nimittäin espanjassa jälkiruoka. Kullakin tapansa. Mutta se oli tosi hyvää suomalaiseksi jouluateriaksi ja superhelppo tehdä :D Mulla ei nimittäin ollu hirveesti aikaa valmistella mitään ylihienoa suomalaista jälkiruokaa, varsinkaan kun täällä puolet ainesta on erilaisia + kaikki välineet, koska käytin mieluummin aikani kokeisiin lukemiseen.
Maanantai sujui vielä rauhallisesti (saatiin historian kirjoitelmat takaisin, ja mä sain 11/20 mikä on keskiarvo, eli mulle suht koht hyvä kirjotelmasta) mutta tiistaina oli vähän tiukempi päivä. 4 koetta (5 tuntia) ei ihan kuulu mun suosikkeihin, mutta en ainakaan näyttänyt olevan ainoa. Onneks philosophian opettaja oli lakossa (tai vaan liian laiska tulemaan kouluun lumen takia) eli saatiin aamulla yksi tunti vapaata kertaamiseen, mutta kovin moni ei silti näyttänyt hirveän tyytyväisiltä kokeista poistuessaan. Mä en kyllä vieläkään näe järkeä laittaa 4 koetta samalle päivälle ja olettaa että oppilaat omaksuvat kaikki asiat, mutta tää on Ranska. Ja lumesta puheen ollen. Tiistaina siis satoi ensimmäisen kerran kunnolla lunta (maassa oli ainakin 3 cm..) ja koko kylä oli ihan sekaisin. Osa busseista oli myöhässä ja jokainen joka kuuli että olin tullut pyörällä piti mua hulluna. Illalla pyöräiltiin Carin kanssa lumisateessa pari kilsaa zumbaan, ihan vaan tajutaksemme ettei siellä ollut ketään. Kiitos lumen. Cmoon! Tänään oli taas rauhallisempi päivä koulussa (vaikka ei saatukaan lettuja philosophian tunnilla, koska joku oli unohtanut ottaa tason, jossa niitä voidaan paistaa, mukaan. Se on siis olemassa Ranskassa, niin ei tarvii koko hellaa raahata kouluun..) Matikan tunnilla saatiin tarvistettavat kotitehtävät takaisin. Sain B’n mutta opettaja ystävällisesti ilmoitti kuuluvalla äänellä että ei halua tarkistaa Andylta kopioituja tehtäviä. Andy ei ollut hirveen tyytyväinen tästä ja sanokin opettajalle että tehtiin tehtävä yhdessä 3 tunnin ajan ja että ymmärsin tehtävät yhtä lailla kuin sekin ja että parityöeskentely on ainakin ennen ollut sallittua, minkä jälkeen opettaja oli taas hieman kohteliaampi.. ;D Nyt enää 1½ viikkoa kokeita jälkellä (perjantaina fysiikan erikoiskurssien 1. osa, maanantaina 4 tunnin filosofian koe, keskiviikkona matikka, torstaina fysiikka ja perjantaina fysiikan erikoiskurssien 2. osa) ja sen jälkeen on loma! Apua kun aika menee nopeesti ;o




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti