keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Toukokuu/Mai


Noniin. Koulusta on viikon päästä selvitty (enemmän tai vähemmän) kunnialla. Viimeiset kokeet on suoritettu ja nyt on enää ylppäreihin kertausta. Toukokuu oli kyllä yhtä lomaa, tais olla yksi kokonainen viikko koulua, muuten oli jokaisella viikolla jotakin :P

Vapun jälkeen lauantaina käytiin elokuvissa Andyn kanssa katsomassa American Pie 4. Ensimmäinen (ja viimeinen) American Pie ranskaksi katsottuna. Sunnuntaina käytiin kävelemässä perheen kanssa Alpeilla. Viikosta en sano mitään koska jos ei oltu kavereiden kanssa kahvilassa, niin sitten jokainen opiskeli kotonaan matikkaa.. Paitsi että tiistai oli vaihteeksi vapaa, joten lähdettiin kavereiden kanssa Epsilloniin ! J (paikalliseen diskoon)

Seuraavana viikonloppuna Clairen äiti tuli Marseillesta tänne meille. Perjantai iltana syötiin ulkona sammakon koipia ;) Lauantaina käytiin tippukiviluolassa (mikä oli tosi hieno !) ja ”vihreällä vesiputouksella”  eli siis vesiputouksella, jonka ympärillä (ja takana) kivet olivat vihreät sammaleesta. Ja sen jälkeen etsittiin etanoita :D NaMmmmm. Illalla käytiin katsomassa Andyn ja Carin kanssa ”Dark Shadows”. Sunnuntaina lähdettiin perheen, Clairen äidin ja Andyn kanssa tekemään läheisellä vuorella oleva Via Ferrata. Sen jälkeen syötiin piknik joen rannassa ja iltapäivä pelattiin petankia (okei mun taidoissa saattaa olla vielä vähän hiomista..) Eli vietettiin siis tosi kiva viikonloppu !!



Seuraavan viikon keskiviikkona lähettiin etelään ! Lähettiin ruuan jälkeen (kahden maissa) ja saavuttiin hyvin alkujuomalle :D Torstaina lähdettiin pienelle Välimeren saarelle Ranskan rannikon tuntumassa. Vuokrattiin pyörät ja tehtiin kierros saaren ympäri (lue= katsastimme melkein jokaisen rannan ja uimme Välimeressä ;) ) Perjantaina satoi, eli käytiin siis Marseillessa Clairen äidillä syömässä ja sen jälkeen shoppailemassa tanssiaismekkoja :P Lauantaina käytiin Cassis’issa aamupäivällä ja iltapäivällä mentiin ’Calanques’ille (ne maisemat on aina yhtä upeita!!). Sunnuntaina ajettiin ruuhkassa 5 tunnin ajan takaisin kotiin.


Toukokuun vikana viikonloppuna oli yhden kaverini (Colinen) synttärit, joten oltiin lauantai-ilta sen luona kavereiden kanssa. Sunnuntaina vietettiin koko päivä ulkona puutarhassa keräten kirsikoita (ja kerraten biologiaa ja fysiikkaa). Maanantai oli ”vapaa” koulusta, mutta läksyjä riitti kyllä yhdelle kokonaiselle päivälle..


Torstaina olikin sitten biologian ja fysiikan/kemian kokeelliset kokeet ylppäreitä varten. Biologia meni kaiketi ihan hyvin (piti laskea banaanikärpäsien eri fenotyyppejä mikroskoopin avulla) ja fysiikka vähän niin ja näin (piti tehdä RC-sähköpiiri ja vastata kysymyksiin, mutta ainakin onnistuin tekemään sen sähköpiirin oikein ja ilman että mikään osa kärysi).

Viime viikonloppuna oli YFUn viimeinen tapaaminen. Lauantai vietettiin puistossa, jossa oli puihin rakennettuja, eritasoisia ratoja. Sunnuntaina puhuttiin kotiinpalusta ja vietettiin äitien päivää. Ja syötiin tietysti perinteenmukaisesti jälkiruokia jotka olimme itse leiponeet. Itse olin tehnyt kääretortun, joka loppujen lopuksi onnistui aika hyvin J


Nyt tiistaina oli DELF (ranska vieraana kielenä) koe Valence’ssa. Mentiin sinne siis yhdessä Carin ja Brendan (brasilialainen) kanssa. Jännityksestä huolimatta koe meni suht koht hyvin ja ollaan aika varmoja että kaikki kolme tulemme saamaan diplomin (eli siis pääsimme läpi). Tänään oli vain 3 tunnin koulupäivä (fyssan tunti oli peruttu!! :P ) ja lounas syötiin ravintolassa St Antoine’ssa. Perjantaina abit pukeutuvat mahdollisimman huonosti (ja ties mitä muuta tehdään sinä päivänä) ja tiistaina on tanssiaiset!! Tuntuu että kotiinpaluu tulee todella nopeasti :s

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti