perjantai 22. kesäkuuta 2012

Viimeinen viikko


Nyt siis alkoi viimeinen viikko Ranskassa. Nyt vaan nautitaan täysillä viimeisistä päivistä ! (jotka toivottavasti kuluvat vähän hitaammin kuin kesäkuu tähän asti.. )

Perjantaina (8.6.) oli siis ”monome” jolloin kaikki abiluokkalaiset olivat pukeutuneet.. noh oman maun mukaan :D Tapasimme koulun edessä puoli yhdeksän aikaan aamulla ja lähdettiin sieltä suoraan kaupungille. Oltaisiin mieluusti käyty moikkaamassa opettajia, mutta meitä ei päästetty sisälle … Mentiin siis kaupungille ryhmittäin ja jäätiin liikennevalojen kohdalle (tässä kylässä niitä on enemmän kuin yksi, mikä ei ole ihan itsestään selvyys täälläpäin..). Kysyttiin siinä sitten aina pysähtyneiltä autoilta pari euroa tiistain tanssiaisia varten. Meidän ryhmä keräsi yli 200 euroa ! Päivällä käytiin koko ryhmällä mäkkärissä syömässä :D Viikonloppu vietettiin rauhallisesti kotona (kaikki muut kertasivat ylppäreihin).

Maanantaina oli ”viimeinen normaali koulupäivä”. Meitä oli siis luokassa yksitoista 33 sijasta. Olimme historian 2 tunnin kertaustunnilla, sitten olikin hyppytunti (tai siis olisi ollut filosofiaa, jonka kertaustunnilla oli 3 ihmistä) ja sen jälkeen 2 tuntia matikkaa, joidenka välissä oli ’viimeinen ateria’ koulun ruokalassa. Ranskiksia ja paahdettuja kanankoipia. Tota ruokalaa tulee ikävä Suomessa.. Tiistaina heräsin seitsemältä laittamaan hiuksia ja meikkamaan. Brahim tuli Aurelianin ja Andyn kanssa hakemaan mua varttia yli yhdeksän koululle, jossa oli jo osa meidän kavereista, kaikki hyvin pukeutuneina. Olimme siis koko päivän mekoissa/mokeissa. Yhdentoista aikaan oli kaikkien abien yhteiskuva (se ei sitten ollutkaan ihan 5 minuutin juttu saada kaikki mahtumaan siihen kuvaan) ja sen jälkeen koulu tarjosi mehut ja sipsit. Sieltä lähdettiin koko luokan kanssa Camillelle, yhdelle meidän luokkalaiselle tytölle syömään. Koululla alkoi kolmelta laulu ja tanssi esityksiä ja niiden jälkeen lähdimme Remille Aurelianin, Andyn ja Brahimin kanssa. Seitsemältä käytiin hakemassa Carina, Brahimin tanssijaisseura, meidän mukaan ja mentiin kiinalaiseen ravintolaan syömään koko luokan ja muutaman opettajan kanssa. Opettajista ei ollut kuin matikan, historian, filosofian ja bilsan opettajat, mutta se ei tunnelmaa haitannu (ehkä päinvastoin.. ) :D Kymmenen aikaan suunnattiin kaupunkiin tanssiaisiin, missä oli kaikki koulun abit seuralaisineen. Mä olin tietysti Andyn kanssa, joka oli ostanut mulle ihanan ruusukimpun !  :):)Sieltä sitten jatkoille Epsiloniin puolenyön jälkeen ja meillä saavuttiin kolmen jälkeen. Ja kaikki kehu mun mekkoa !






Keskiviikko iltana käytiin noutamassa Aino Lyonin lentokentältä ! Kummatkin olimme tosi tosi iloisia toistemme näkemisestä !! :) Ja koko viikon aikana kukaan ei uskonut että se on 98, kaikki luulivat vähintään 96ksi. Mutta kaikki mun kaverit olivat iloisia että se oli yhtä blondi kuin minä :P Torstaina käytiin koululla moikkaamassa kavereita ja sen jälkeen mentiin kaupungin muiden vaihtareiden kanssa ravintolaan syömään pitsat. Iltapäivällä nautittiin meidän uima-altaasta :P Perjantaina lähdettiin kahdestaan koko päiväksi Marseilleen !! Lähdettiin aamulla junalla ja näytin sille kalatorin (missä oli vielä eläviä kaloja) ja vanhan sataman. Sen jälkeen lähdettiin pienelle veneajelulle ja pysähdyttiin pienessä kylässä Marseillen lähellä. Risteilyn jälkeen oli jo ihan sopivasti nälkä ja syötiin vanhassa satamassa. Kun olimme saaneet vatsat täyteen, lähdettiin käymään ’Notre Dame de la Garde’lla, mikä on siis Marseillen korkeimmalla kohdalla, eli sinne sai kiivetä vähän matkaa. Kun päästiin takaisin alas, käytiin juomassa kokikset pienessä baarissa jonka jälkeen pyhitimme iltapäivän shoppailulle.



Lauantaiaamuna kävimme Clairen ja Carinan kanssa torilla jonka jälkeen grillasimme perheen ja Andyn kanssa. Iltapäivällä käytiin ”näyttämässä” St Antoine (kaunis keskiaikanen kylä) Ainolle. Ja kyllähän se sen hyvin näkikin, kahdentoista kilometrin kävelyn kera :D Illalla St Sauveurissa (pieni kylä tässä lähellä) oli kylän juhla, johon menimme Ainon, Andyn, Kevinin, Colinen ja Konyn kanssa. Siellä oli ilotulitus ja sen jälkeen meitä alkoi lapsettamaan ja mentiin törmäilyautoihin :D





Sunnuntaina lähdettiin vanhempien ja Ainon kanssa vuorille. Ajoimme autolla Sen laskettelu paikan viereen, johon tutustuin myös helikopterista käsin .  Nousimme hiihtohissillä 3200 metrin korkeuteen jäätikölle, josta oli todella upeat maisemat! Käytiin Ainon kanssa luolassa, joka oli kaivettu jäähän ja johon oli kaiverrettu jääveistoksia, jotka esittivät esimerkiksi eläimiä. Sen jälkeen syötiin ravintolassa spagettia ja makkara-ranskiksia :P Iltapäivällä käytiin vieressä olevassa puutarhassa, jossa tapasimme geologin joka selitti meille Alppien synnystä.



Maanantaina käytiin Andyn ja Ainon kanssa syömässä ja sen jälkeen baarissa, missä Andy tarjosi meille Diapolot (juoma jossa on ’sirop’ia (vähän kuin suomalainen tiivistemehu) ja sokerista kuplivaa sitruunavettä). Iltapäivällä tehtiin kierros St Marcellinissa ja meidän uima-altaassa ;) Tiistaina lähdettiin Carinan ja Ainon kanssa Grenobleen, jossa Ingvild (norjalainen) host-perheineen tuli hakemaan meidät yhdelle järvelle kävelemään.

Keskiviikkona mentiin sulkaatehdas Valhronaan (mun host-veli on Chicagossa samalla yrityksellä työharjoittelussa) ja sieltä Lyoniin. Näytettiin Ainolle vanha kaupinki ja sen jälkeen uudempaa aluetta, mistä löytyy muun muassa Louis Vuitton. Neljän aikaan vietiin Aino kentälle ja ajoimme äidin kanssa kotiin pienen keskiaikaisen kylän kautta. 

Tänään olen siivonnut huonetta ja valmistanut lähtöä :( Puoli neljän aikaan sain tarpeeksi ja päätin lähteä moikkaamaan kavereita lukiolle missä ne lopettelivat päivän kokeita. Harmi vain että kerkesimme puhua ehkä 10 minuuttia jonka jälkeen alkoi satamaan rakeita (y). Tulimme siis hetkeksi Andyn kanssa meille. Illalla olin vanhempien kanssa niiden diabetesta käsittelevässä kokouksessa ja hommasin sillä samalla kertaa duunin ens kesäks ! :) Vive la France !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti